Annons

Annons

Asieninspirerad nudelsallad med fräschör

Den här rätten är perfekt för tillfällen när man vill slänga ihop något för att kunna komma iväg snabbt, men det ska ändå vara nyttigt och fräscht! Vill man ha lite sting kan man hacka ner och toppa med lite färsk chili, mums!

Foto: Betina Hastoft

Nudelsallad med sojamarinerat nötkött

G L

4 portioner
Tid: 30 minuter + minst 30 minuter att marinera

400 g nötkött, t ex ryggbiff eller innanlår
Sojamarinad 2 dl soja
5 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta

Annons

Nudelsallad
300 g nudlar, t ex udonnudlar G
3 röda snackpaprikor
1 gurka
1 knippe salladslök
1 1/2 dl majs, färsk eller fryst

Sesamdressing
1/2 dl sesamolja
saft av 1 lime

Garnering och tillbehör
2 msk sesamfrön
1 kruka koriander
ev 1 lime

Gör så här
1. Sojamarinad: Häll sojan i en skål. Skala och riv ingefäran och vitlöken och häll det i sojan.
2. Lägg köttet i en plastpåse och häll i sojamarinaden. Förslut påsen och vänd om den så att allt kött täcks av marinaden. Låt det ligga i kylen minst 30 minuter, gärna över natten.
3. Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i ett durkslag och spola nudlarna med kallt vatten.
4. Kärna ur snackpaprikorna och skär dem i tunna stavar. Skölj och tärna gurkan. Skiva salladslöken tunt på snedden. Blanda nudlarna med paprika, gurka, lök och majs.
5. Grilla eller använd grillpanna och stek köttet på medelvärme, ett par minuter på varje sida beroende på köttets tjocklek. Ta upp och skär i tunna skivor.
6. Sesamdressing: Blanda ihop olja och limesaft och slå det över nudelsalladen.
7. Servering: Fördela nudelsalladen i fyra skålar. Toppa med köttet, sesamfrön och koriander. Servera gärna med några limeskivor vid sidan om.

Mer gott från det asiatiska köket

Gör egna fiskkakor med räkor och en asiatisk sallad

Koka musslorna i thailändska smaker

Koreansk grill med smakrika tillbehör

 

Läs också

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar