Annons

Annons

Morotssoppa med kokos, ingefära och chili

En härligt guldgul soppa med billiga ingredienser och mycket smak!

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Asiatisk morotssoppa

G L

2 portioner
Tid: 30 minuter

1 citrongräs
½ gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
200 g morötter, slantade (ca 2 st)
125 g palsternacka, tärnad
½ röd chili, skivad
1 msk kokosolja
½ liter grönsaksbuljong G L
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl kokosgrädde
1 msk hackad färsk koriander
salt och nymald svartpeppar

Annons

Tillbehör
2 bitar surdegsbröd G L
1 msk cream cheese,  L
färsk koriander

Gör så här
1. Hacka den mjuka, vita delen av citrongräset. Spara den träiga delen hel.
2. Fräs lök, vitlök, rot- och grönsaker, inklusive den hackade delen av citrongräset, i kokosolja under omrörning några minuter. Tillsätt buljong och den träiga delen av citrongräset. Låt koka under lock tills allt är mjukt, cirka 15 minuter.
3. Ta upp citrongräset och släng. Tillsätt ingefära och kokosgrädde och mixa soppan slät. Smaka av med koriander, salt och peppar.
4. Bre cream cheese på brödbitarna, toppa med lite koriander och servera till soppan.

Baka ett härligt bröd till soppan!

Focaccia med soltorkade tomater och fetaost

Knäckebröd med mycket frön

Valnötsbröd med quinoa

 

 

 

Läs också

(28)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar