Annons

Annons

Allt-i-ett-middag med kyckling och chorizo

Chorizon ger god kryddighet till rätten.

Av: All over press
Foto: Betina Hastoft

Ugnsstekt kyckling med chorizo och grönsaker

G L
4 portioner
Tid: 15 minuter + 30 minuter i ugn

olivolja till formen
4 kycklingbröstfiléer, ca 600 g
2 chorizor G L
250 g cocktailtomater
100 g svarta oliver
10 kvistar färsk oregano
1 ekologisk citron
500 g små potatisar
3 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör

ev bröd G L

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en stor ugnsform med olja.
2. Lägg i kycklingfiléerna. Skär korven i tjocka skivor och fördela dem i formen tillsammans med tomater, oliver, oregano och citronen skuren i båtar. Skrubba potatisarna och halvera dem. Fördela dem i formen.
3. Droppa på olivolja och salta och peppra. Ta det försiktigt med saltet eftersom både chorizo och oliver innehåller mycket sälta. Blanda runt.
4. Sätt in fatet mitt i ugnen och låt steka cirka 30 minuter tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk. Servera eventuellt med bröd.

Baka ett gott bröd till:

Focaccia med soltorkade tomater och fetaost

Gilla Matmagasinet på Facebook

Galet gott brytbröd

Kuvertbröd till festmiddagen

 

 

Läs också

(54)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar