Annons

Annons

Älggryta med italienska smaker

En god och mustig viltgryta med smaker från Italien.

Av: Anette Nythe Foto: Åsa Dahlgren

Av: Anette Nythe
Foto: Åsa Dahlgren

Älggryta med italienska smaker

GL
4 portioner
Tid: cirka 1½ timme

700 g älgkött, t ex fransyska
smör att bryna köttet i L
salt och peppar
1 gul lök
3 dl vatten
2 dl rödvin
1 burk krossade tomater, 400 g
1 köttbuljongtärning GL
½ tsk viltkrydda
½ tsk timjan
½ tsk rosmarin
10 enbär
2–3 morötter
2 dl förvällda kantareller eller trattkantareller eller blötlagd torkad svamp

Annons

Tillbehör
kokt potatis
brysselkål
broccoli

Gör så här
1. Skär köttet i ganska små bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna, salta och peppra och lägg över det i en gryta.
2. Hacka löken och bryn den i stekpannan tills den är mjuk och glansig. Lägg över löken i grytan.
3. Tillsätt vatten, rödvin, tomater, buljongtärning och kryddor till grytan. Låt alltsammans småputtra under lock cirka 1 timme.
4. Skala och skär moroten i slantar. Lägg svampen i en stekpanna. Hetta upp pannan och låt vattnet från svampen koka bort. Tillsätt en klick smör och stek svampen några minuter.
5. Tillsätt morot och svamp till grytan mot slutet av koktiden. Späd eventuellt med lite vatten. Känn efter att köttet är mört. Smaka av med salt och eventuellt mer av kryddorna. 6. Servera grytan med kokt potatis, brysselkål och broccoli.

Laga hela menyn!

Snittar med rökt älghjärta

Löjrom på västerbottenknäcke

Heta kräftstjärtar med avokado

Punschparfait

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar