Annons

Annons

Ägg- och tonfisksallad

Satsa på en snabblagad sallad till middag, med en väldigt god dressing!

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept på ägg- och tonfisksallad

GL
4 portioner
Tid: 20 minuter

4 mjukkokta ägg
1 huvudsallad eller annan sorts sallad
150 g haricots verts
8 rädisor
1 liten röd lök
3 tomater
2 burkar tonfisk, à 200 g

Annons

Dressing
1 ägg
1 msk vinäger
2 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör
bröd GL

Gör så här
1. Börja med att koka alla ägg. Lägg ner dem i kokande vatten. Koka 3 minuter för ägget till dressingen. Låt de övriga koka 4 minuter.
2. Koka bönorna ätt och jämnt mjuka och spola dem sedan i varmt vatten.
3. Skölj, ansa och torka salladen. Skiva rädisorna och löken. Lägg dem gärna i kallt vatten så blir löken mildare och rädisorna krispigare. Skär tomaterna i bitar.
4. Dressing: Gröp ur det mycket löskokta ägget i en skål. Vispa ner resten av ingredienserna.
5. Fördela grönsakerna på tallrikar. Fördela tonfisk och ägghalvor över och ringla över dressing.

 

Fler goda och matiga sallader:

Linssallad

Rostad korv- och rotfruktssallad

Bönsallad med citrondressing

 

Läs också

(39)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar