Annons

Annons

Bjud fläskkotletter ned sötsura grönsaker

Köp gärna kotletter med ben, de är saftigare och har mer smak än de utan.

Recept: Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Recept: Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Fläskkotletter med quinoa och grönsaker i sötsur sås

G L

4 portioner
Tid: 30 minuter

4 fläskkotletter, 500 g
1 msk olivolja till stekning
salt och nymald svartpeppar

Grönsaker i sötsur sås
500 g vitkål
400 g morötter
1½ msk honung
2 dl höns- eller kycklingbuljong G
3 dl vatten
2–3 msk japansk soja
2 tsk majsstärkelse
2 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
150 g sockerärter
1–2 msk äppelcidervinäger

Annons

Tillbehör
200 g quinoa
1 knippe färsk koriander

Gör så här
1. Grönsaker i sötsur sås: Skär vitkålen i kuber om cirka 2×2 cm. Skala morötterna och skiva dem på snedden.
2. Värm honungen i en stor panna tills den börjar bubbla. Tillsätt vitkål och morötter och stek dem 4 minuter. Häll på buljongen.
3. Vispa ihop vatten, soja och majsstärkelse i en skål och häll det i pannan med grönsakerna. Låt allt koka upp, rör hela tiden.
4. Skala ingefäran och riv den. Skala vitlöken och finhacka den. Kärna ur chilin och finstrimla den. Skölj sockerärterna och skär dem i mindre bitar. Blanda ner alltsammans i grönsakspannan. Späd eventuellt med vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med äppelcidervinäger och lite salt.
5. Bryn kotletterna på båda sidor i olivolja i en stor stekpanna. Sänk värmen och efterstek dem 2 minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden.
6. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Servera till grönsakerna och kotletterna, toppat med färsk koriander.

Du skulle säkert också gilla:

Bräserade kotletter med apelsinsalsa

Kryddiga ugnskotletter med kokos

Fläskkotletter med cidersås

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar